Your Web News in One Place

Help Webnuz

Referal links:

Sign up for GreenGeeks web hosting
June 20, 2022 10:24 pm GMT

FLUTTER NETWORKING

Dio

Dio, HTTP isteklerini kolaylkla ilemeyi salayan bir Flutter network kitapldr. Interceptor'lar , genel konfigurasyonlar , FormData'y, request iptalini, dosya indirmeyi ve zaman amn (timeout) destekler ve API arlar ve ok daha fazlas iin gl bir aratr.

Neden Dio?
Dio, API'lerle alan herkes iin olduka yararl bir kitaplktr. API arlar yapmaya yardmc olur ve bunlar zerinde iyi bir kontrol salar. Dio ile, birden fazla dosyann yklenmesini ve indirilmesini kolayca ynetebilirsiniz.

Dart'ta http olarak bilinen ve HTTP isteklerini ilemek iin kullanlan benzer bir kitaplk vardr. Ancak olduka ayrntldr ve HTTP arlar zerinde fazla kontrole izin vermez.

Interceptor:
Interceptor, rnein internet balants yeniden kurulduunda bir istei otomatik olarak yeniden denemek istiyorsanz interceptor kullanabilirsiniz, interceptor'lar Dio'nun hayati bir parasdr.
Ayrca Dio'yu kullanarak byk dosyalarn indirme ilerlemesini kolayca takip edebilirsiniz.

Artlar
HTTP zerinden API arlar yapmak
Download/upload srelerini izlemek
stekleri engelleme yetenei

rnek:

/// Bir deiken tanmlalate Dio _dio;// Dio'yu BalatBaseOptions options = new BaseOptions( baseUrl: https://api.codemagic.io, connectTimeout: 5000, receiveTimeout: 3000, headers: { Content-Type: application/json, x-auth-token: _token, });_dio = new Dio(options);// POST DataResponse response = await _dio.post( /builds, data: { appId: _appId, workflowId: _workflowId, branch: _branch, },);if (response.statusCode == 200) { print(response.data);}// GET DataResponse response = await _dio.get( /builds/$_buildId,);if (response.statusCode == 200) { print(response.data);}

A oluturma a kitaplklarnn listesi

http: HTTP requestleri iin ekillendirilebilir, oklu platform, Future-based API'yi destekleyen Flutter eklentisi.

url_launcher: Mobil platformda bir URL balatmak iin kullanlan Flutter eklentisi. Web, telefon, SMS ve e-posta emalarn destekler.

firebase_auth: Google, Facebook ve Twitter gibi ifreler, telefon numaralar ve kimlik salayclar kullanarak kimlik dorulamay salayan Firebase Auth iin Flutter eklentisi (plugin).

Firebase_messaging: Firebase Bulut Mesajlama iin Flutter eklentisi, mesajlarn gvenilir bir ekilde iletilmesini salayan cross platform bir mesajlama zm.

google_sign_in: Bir Google hesabyla oturum amak iin gvenli bir kimlik dorulama sistemi olan Flutter eklentisi.

sign_in_with_apple: Apple ile Oturum Amay balatmak iin Flutter kprs (iOS, macOS ve Android'de). Bir Apple Kimlii ile oturum amann yan sra keychain girileri iin de destek ierir.

Resource: Flutter Libraries We Love


Original Link: https://dev.to/gulsenkeskin/flutter-networking-4889

Share this article:    Share on Facebook
View Full Article

Dev To

An online community for sharing and discovering great ideas, having debates, and making friends

More About this Source Visit Dev To