Your Web News in One Place

Help Webnuz

Referal links:

Sign up for GreenGeeks web hosting
January 14, 2022 03:16 pm GMT

Liman MYS'de LDAP organizasyon birimi yetkilerinin dzenlenmesi

Liman MYS'nin kurumsal srmnde yer alan "Domain eklentisi"nde bildiimiz zere domain LDAP emasn grebildiimiz bir aa yapmz var. Bu yazmzda aa yaps zerinde kullanc bazl yetki dzenlemesi yapmay gstereceiz.

ncelikli olarak Domain Eklentisi'ni LDAP zerinde izin ynetimi yetkisine sahip olan kullanc olarak administrator bilgileriyle giri yapyoruz. Bu ayarlar LDAP zerinde izin ynetimi yetkisine sahip herhangi bir kullanc ile de yaplabilir.

Eklentiyi eer ilk defa ayorsak zaten giri ekrannda Eklenti Ayarlar sayfas alr ve bizden bir domain kullanc ad ve parolas ile dorulama yapmamz ister. Fakat eklentiye daha nce giri yapldysa sa st kedeki Eklenti Ayarlar butonu ile bu ekrana gidebiliriz.

1

Gelen ekranda Kullanc Ad ksmna domaindeki kullanc admz, Parola ksmlarna da ifremizi yazarak Kaydet dediimizde domain eklentisine bu kullancnn yetkileriyle giri yapm olacaz. Bu ekran unutmayalm nk yaznn ilerleyen ksmlarnda tekrar deineceiz. lk olarak administrator veya yetkili bir kullanc ile giri yaptmza emin olalm.

2

Tekrar eklentiye gelecek olursak, belli bir organizasyon birimi (OU) zerinde kullanc bazl yetki dzenlemesi yapacamzdan istediimiz bir OU zerine gelerek sa tklyoruz ve Yetkileri Dzenle diyoruz.

3

nmze gelen zinler ekrannda Kullanc veya Grup ksmndaki Ekle butonuna tklayarak yetkilerini dzenlemek istediimiz kullanc adn aratyoruz. Kullancmza tklayarak Ekle butonuna basyoruz.* Ardndan gelen ekranda default olarak setiimiz kullancnn Okuma (Read) izni gzkyor. Biz bunu REDDET konumuna getiriyoruz ve alt taraftaki Uygula butonuna tklayarak seimlerimizi kaydediyoruz.

*Ayn ekilde zinler ksmndan silmek istediimiz bir kullanc veya grup olduunda Kullanclar veya Grup ksmndan seerek Sil diyebiliriz.

4

5

imdi ise sra geldi bu kullancnn elinden aldmz okuma yetkisini test etmeye. imdi ise yaznn ilk ksmlarnda gsterdiimiz Eklenti Ayarlar sayfasna giderek bu sefer yetkileriyle oynadmz kullancnn bilgileriyle giri yapyoruz. Kaydet butonuna tkladmzda gelen aa yapsnda az nce okuma yetkisini kaldrdmz birimi gremedik. Bu vesileyle de yetki dzenlemesini baaryla salayabildiimizi grm oluyoruz.

6


Original Link: https://dev.to/aciklab/liman-mysde-ldap-organizasyon-birimi-yetkilerinin-duzenlenmesi-4e0b

Share this article:    Share on Facebook
View Full Article

Dev To

An online community for sharing and discovering great ideas, having debates, and making friends

More About this Source Visit Dev To